El joc i l’esport adaptat és l’alma mater d’aquesta jornada inclusiva, on hi participaran alumnes de 6è de primària de l’escola Les Corts  juntament amb un grup de nois/es del Centre d’Educació Especial Escola de Vida Montserrat (Fundació ACIDH).

Amb l’ajuda de monitors, els alumnes de les dues escoles  treballaran conjuntament les diferents activitats de reflexió i esport adaptat:

  • Presentació de les escoles i els participants.
  • Futbol per a cecs.
  • Volleyball adaptat.
  • Bàsquet adaptat amb cadira de rodes.
  • Taller de sensibilització i educació en valors.
  • Activitat de ball.

Què entenem per esport adaptat?

L’esport adaptat és l’activitat físic esportiva que és susceptible d’acceptar modificacions per possibilitar la participació de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials. Aquesta pràctica és relativament nova ja que es va començar a implementar cap a mitjans del s. XX. Actualment, però, la participació de persones discapacitades en l’esport està força normalitzada i es practiquen moltes disciplines a nivells recreatiu i competitiu com l’atletisme, el ciclisme, la natació, el tennis en cadira de rodes, el tennis de taula, el futbol, el tir amb arc, el tir olímpic, el bàsquet, el voleibol, la vela, l’esquí, l’halterofília, la boccia, el goalball, el judo, l’esgrima, així com diverses activitats en el medi natural i esports d’aventura i risc.

Aquesta nova activitat referma l’esperit del districte i la escola de les Corts per treballar per la inclusió dins el projecte Espai d’Inclusió 20+20+20.