IMPORTANT: Us recordem que la data límit per inscriure els nens a colònies és el proper dijous 31 de gener.

El divendres dia 25 es va fer la reunió informativa de colònies.

Podeu veure un VIDEO amb un ampli resum DE LA REUNIÓ aquí.

 

A continuació us detallem el procés d’inscripció i els punts destacats a tenir en compte.

 

PROCÉS D’INSCRIPCIÓ: 

 • COM INSCRIURE’S? A través de l’AMPASoft (igual procés que amb les activitats extraescolars), on haureu de triar opció: 3 nits o 6 nits.
 • DATA MÀXIMA D’INSCRIPCIÓ: Abans del 31 de gener
 • PREU:
  • 3 nits: 173€ (IVA inc.) – El preu INCLOU L’AUTOCAR d’anada i tornada.
  • 6 nits: 333€ (IVA inc.) – El preu INCLOU L’AUTOCAR d’anada i tornada.
 • DATES DE COBRAMENT:
  • 2 de febrer: 30% del cost en concepte de reserva
  • 2 de juny: 70% del cost
 • PUC DONAR DE BAIXA EL MEU FILL/A UNA VEGADA INSCRIT? Es pot donar de baixa qualsevol nen/a davant d’una causa justificada i documentada (mèdica…). En aquest cas, se li retornaran tots els diners menys els de l’autocar.

 

 

PUNTS DESTACATS TRACTACTS A LA REUNIÓ:

LES COLÒNIES LES ORGANITZA L’AMPA: És a dir, es fan fora de l’horari lectiu, subcontractant una empresa especialitzada en temps de lleure i organització de colònies. L’empresa a qui fem confiança per 5è. any consecutiu és Eix Estels.


QUI HI POT PARTICIPAR? Nens i nenes de P3 fins 6è de Primària, sempre que la seva família estigui associada a l’AMPA.


DATES:

 • De P3 a P5: Dilluns, 24/6 – Dijous, 27/6  (3 nits)
 • 1r i 2n:
  • Opció colònies curtes: Dilluns, 24/6 – Dijous, 27/6 (3 nits)
  • Opció colònies llargues: Dilluns 24/6 – Diumenge 30/6 (6 nits)
 • De 3er a 6è: Dilluns 24/6- Diumenge 30/6 (6 nits)
 • L’horari aproximat de sortida i arribada de l’autocar serà a les 16:00h de la tarda (es detallarà horari definitiu més endavant).

AUTOCAR: Tots els nens sortiran en autocar des de l’escola i arribaran també a l’escola (o localització propera). L’objectiu principal és afavorir la cohesió del grup des de l’inici, i facilitar les entrades i sortides de la casa de colònies. Tant a l’anada com a la tornada, els nens/es aniran acompanyats dels que seran els seus monitors a les colònies.


CASA DE COLÒNIES: Can Vandrell, ubicada al Montseny, a la comarca de la Selva.

 • Es programarà una visita opcional a la casa per a les famílies (dia 11 maig – pendent confirmació definitiva). El dia de la visita en família dinarem tots a la casa i mentre es fa una xerrada pels pares, els nens i nenes faran activitats amb els que seran els seus monitors durant les colònies.

TRETS DIFERENCIALS DE LES CASES D’EIX ESTELS:

 • Casa de propietat: Les cases de colònies són de propietat d’Eix Estels.
 • Neteja: La casa compta amb el seu propi personal de neteja (no hi ha activitats de neteja pels nens/es)
 • Manteniment: Es compta amb personal de manteniment propi de la casa per si sorgeix un incident imprevist.
 • Seguretat: La seguretat general conforme la normativa/legalització vigent.
 • Tanca de seguretat: La casa està envoltada per una tanca de seguretat.
 • Cotxe 24 hores: Es disposa de cotxe in situ les 24 hores del dia per qualsevol emergència.

QUÈ FARAN A LES COLÒNIES?

 • Les colònies giren sobre un centre d’interès que és sorpresa pels nens. Totes les activitats aniran lligades al centre d’interès. Un cop s’arribi a la casa es plantejarà un enigma que han de descobrir abans d’acabar les colònies.
 • El dia que marxen els nens del l’estada curta, els nens de l’estada llarga faran una excursió de tot el dia, per evitar així que hi pugui haver algun neguit al veure marxar a part dels companys.

HORARI D’UN DIA TIPUS:

 • 8:15h. Llevar-se
 • 9:00h. Esmorzar
 • 9:30h. Recollir habitació
 • 10:00h. Activitat de matí (Activitat intensa aprofitant que no pica el sol)
 • 12:00h. Piscina o jocs d’aigua
 • 12:30h. Rentar mans, torn de parar taula
 • 13:00h. Dinar
 • 14.00h. Temps lliure. Els nens poden fer el que vulguin menys dormir.
 • 15:30h. Primera activitat de tarda
 • 17:30h. Segona activitat de tarda
 • 19:00h. Dutxa i torn de parar taula
 • 20:00h. Sopar
 • 21:00h. Estona lliure
 • 21:30h. Activitat de nit (joc de pistes, discoteca…)

MONITORS:

 • Els monitors són plantilla fixa de la casa. Així doncs, comencen colònies a Mas Banyeres al març i resten a la casa fins després de l’estiu. D’aquesta manera es garanteix que siguin coneixedors de la casa, de l’entorn, de les activitats…
 • Durant les colònies, cada grup té un monitor de referència. Cada nen el coneix i serà el monitor “tutor” durant les colònies i el que coneixerà el nen/a des d’abans de començar l’estada (gràcies a la fitxa identificativa del nen que s’entregarà junt amb els papers d’inscripció).

GRUPS: La determinació dels grups de nens/es de les colònies es farà per cicles (Infantil, 1r/2n, 3r/4rt, 5è/6è) i es cuidarà molt per tal que tota la canalla estigui contenta. Molt important: Es garanteix que els nens i nenes de 1r. i 2n., tant si trien l’estada curta com la llarga, estaran en un grup format per nens del seu mateix cicle (1r i 2n). Anys anteriors s’ajuntaven amb edats inferiors i no era agradable pels nens. Des d’Eix Estels, garanteixen que aquesta experiència d’anys passats no es repetirà.


HABITACIONS:

 • Els monitors dormen a la mateixa habitació que els nens.
 • De P3 a 2n. dormen nens i nenes a la mateixa habitació. A partir de 3r., nens i nenes dormen en habitacions separades.
 • Els monitors preestableixen uns grups per dormir. Si aquests grups representen un problema perquè separen a algun amic… els monitors trobaran la solució per tal que els nens estiguin contents (afegir matalàs extra a una habitació…)

DORMIR: 

 • Hi ha nens que els costa dormir. La primera nit acostumen a estar més nerviosos, però degut al cansament acumulat, a partir de la segona nit ja s’adormen en un tres i no res.
 • Si un nen plora i plora i plora i passa un temps i continua plorant sense trobar consol, es trucarà a la família per informar-la de l’estat emocional del nen i decidir que és el millor pel nen/a.
 • Si hi ha alguna necessitat especial per dormir (bolquers, donar la mà…) detallar-ho a la fitxa identificativa del nen que es lliurarà amb la inscripció. Es tractarà qualsevol necessitat amb molt respecte i privacitat (bolquers…)

ALIMENTACIÓ: Menjar casolà elaborat a la cuina de la mateixa casa amb productes de qualitat. Menús variats, equilibrats i adaptats a tots els casos de necessitats alimentàries especials (al·lèrgies, intoleràncies…). Les colònies no són el lloc adequat per rectificar hàbits sinó per passar-s’ho bé. Per tant, s’animarà als nens a menjar de tot però en cap cas se’ls farà menjar a la força.


FULLA IDENTIFICATIVA DEL NEN: L’AMPA facilitarà, junt amb la documentació d’inscripció, una fulla identificativa del nen, en la que es detallarà la informació de contacte i personal del nen i apart també el que pugui ser d’interès: si porta bolquers, si se li ha de fer fer pipí a les 2 del matí, si té por a la foscor, si és intolerant a algun aliment, si no pot fer alguna activitat…


DINERS: Els nens que fan el l’estada curta no han de portar diners. Els nens que fan l’estada llarga opcionalment poden portar un màxim 5€ en monedes, dins d’un sobre tancat amb el nom.


MATERIAL NECESSARI: Es demana no exagerar amb la roba. És suficient amb 1 muda per dia i com a molt afegir 1 muda d’extra. Veure llistat de material aquí


URGÈNCIES: Davant d’una situació d’urgència i si la gravetat ho permet, els monitors trucaran primer de tot a les famílies per decidir conjuntament com assistir al nen, quin medicament donar-li, si portar-lo al metge… La família sempre tindrà la última paraula.


TRUCADES DE TELÈFON: Els pares no poden trucar per telèfon als nens durant l’estada. Només en cas excepcional, davant d’una urgència si que es permetrà parlar amb el nen (per exemple si el nen està neguitós per saber si ha anat bé l’operació d’un familiar…).


FOTOGRAFIES: Es crearà un àlbum a Facebook amb el nom aproximat “AMPA Les Corts” al perfil d’Eix Estels i els monitors penjaran fotografies de tant en tant. Es demana als pares comprensió si el fill no surt a les fotos o bé si un dia no es pengen fotografies.

 


 

Més informació a secció serveis>colònies de la web de l’AMPA

Si tens qualsevol dubte pots contactar amb el teu delegat de classe o bé directament amb l’AMPA.

Animeu als vostres fills a venir a les colònies. Segur que repetiran!!!