Data de publicació: 04/11/2020

El proper dimecres 11 de novembre a les 18:30h tindrà lloc la xerrada online ”Parlar de la mort des de la infància, trencant tabús” a càrrec de Bruna Álvarez, doctora en Antropologia i Victòria Badia, psicòloga i màster en Antropologia.

Sabries explicar als teus fills i filles què és la mort i sabries com ajudar-los a gestionar l’emoció que senten? Com a famílies és difícil poder explicar que és la mort, ja que moltes vegades implica parlar sobre el significat de la vida i també què suposarà aquest fet pels infants. La mort, per algunes cultures, és una paraula tabú. Però és ara, amb la situació de pandèmia a nivell mundial, que les famílies i altres persones amb infants al seu càrrec necessiten eines i recursos per poder gestionar les situacions de pèrdua i també parlar de la mort amb els infants.

En definitiva, aquesta xerrada pretén oferir una reflexió sobre la mort des de la perspectiva antropològica, així com entendre la construcció social de la mort -molt influïda pel discurs biomèdic-, i del que hi ha més enllà d’aquesta (memòries, rituals, etc.), alhora aportar eines i recursos per gestionar les emocions que comporta, tant per als propis adults, com per acompanyar els infants, acceptant-la com una etapa més de la vida.

Des de l’AFA Institut-Escola Plaça Comas volem convidar-vos a assistir i participar d’ aquesta xerrada, perquè considerem que és un tema que inquieta a moltes famílies.

Poden seguir la xerrada a través d’aquest enllaç: https://ja.cat/xerrada_AFIN_Les_Corts_11-11

Us hi esperem!